Toekomst smalste straat ter wereld verzekerd

De Duitse stad Reutlingen heeft officieel de smalste straat ter wereld en de stad wil dat graag zo houden. De stad heeft namelijk een privé-pand in de straat aangekocht om te vermijden dat men de straat zou verbreden.

tmas

De Spreuerhofstrasse in Reutlingen is op zijn smalste punt slechts 31 centimeter breed en op zijn breedste punt 50 centimeter. De straat is een echte toeristische trekpleister. De straat werd aangelegd in 1727 en werd in 2007 door het Guiss Book of World Records erkend als smalste straat ter wereld.

Eerder waren er berichten dat de straat aan het 'krimpen' was en mogelijk zou verdwijnen. Dat had te maken met het water dat langs de muren naar beneden loopt, waardoor de muren uitzetten. De steeg wordt daardoor steeds smaller, waardoor het steeds moeilijker zou worden om door de steeg te geraken.

De stad Reutlingen heeft nu voor 100.000 euro een pand gekocht langs het steegje. Daarmee bezit de stad nu beide huizen langs het straatje. Er wonen nog wel huurders in het aangekochte gebouw, maar de stad denkt eraan om het om te vormen tot een café of een informatie- of toerismebureau.

Belga

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio