Nieuw bier als visitekaartje voor opening Bed and Breakfast

Print

Nieuw bier als visitekaartje voor opening Bed and Breakfast

Boechout - Deze week openden Hans Eelen (36) en An Stevens (40) uit vremde hun Bed and Breakfast ?Vennehoeve' in de Vennhoeveweg in Vremde. Om de opening te vieren heeft het koppel een eigen bier laten brouwen. Ze doopten hun nieuwe creatie ?Godisvremd. "Rechtop bewaren, goed doorschenken en koel drinken", benadrukken beide levensgenieters.
"Na vele reizen zonder en later met kinderen en nadat we ruim 6 jaar verschillende Japanse families in huis hadden, groeide enkele jaren geleden de honger om te starten met een Bed and Breakfast", vertelt Hans. "Toen we op de Vennhoeve in Vremde stuitten, hebben we geen seconde getwijfeld. De ruime hoeve in een landelijke omgeving op de rand van Vremde en Millegem- Ranst en toch op een boogafstand van Antwerpen en Lier was de ideale locatie om onze droom vorm te geven."

Om de opening van hun B&B extra luister bij te zetten, besloten ze een huisbier te laten brouwen. "Met een eigen recept van bloesems uit de Vennehoeve", benadrukt An. "Enkele weken geleden hebben we ons eerste flesje geproefd." Het resultaat is een blond, troebel bier van 6.5 %. Stevig en origineel. "Met vre(e)mde kwaliteiten", knipoogt Hans. "De toevoeging van onze vlierbloesemsiroop geeft een uniek karakter."

"We spelen ook met het idee om op zoek te gaan naar het verdwenen recept van het Vremderbier dat vroeger in Vremde werd gebrouwen", verklapt Hans. "Dat willen we dan opnieuw lanceren met enkele geïnteresseerde dorpsgenoten." Hans en An dromen er zelfs van ooit met wijn en champagnedruiven te starten in hun hoeve. "Maar nu gaan we vooral trachten te genieten van ons heerlijk bier, de prachtige omgeving en de boeiende gasten", weet An.

"Vroeger reisden we zelf veel en gingen op zoek naar nieuwe culturen. Met de opening van deze B&B komt de wereld naar ons toe." Het voortdurend zoeken naar geluk heeft het koppel even opgeborgen. "We trachten nu te leven naar de slogan op het etiket van ons bier", besluit Hans. "Geluk is blijven verlangen naar wat je al hebt. En dat vat alles mooi samen."

"In de naam van ons bier liggen drie betekenissen verborgen", verklapt het koppel. "Godisvremd kan je op z'n Antwerps lezen als ?Ga eens vreemd'. Je kan het ook als een lofzang zien op ons dorp ?God is Vremde'. Maar het woord ?Godis' betekent in het Zweeds snoepje, een verwijzing naar de heerlijke smaak van ons gerstenat."

Patrick Vandyck
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio