"Ik hoop dat opa trots is vanuit de hemel"

Nijlen heeft een nieuwe kinderburgemeester. En er is wellicht geen elfjarig meisje in de gemeente te vinden die die rol zo met de paplepel ingegoten heeft gekregen dan Anna Laenen. Haar opa en twee andere voorouders waren al eerder burgemeester in de diamantgemeente."

jatimmermans

Voor het tweede jaar op rij koos de gemeente een kinderburgemeester. De kinderraad verkoos haar als opvolgster van Pommelien Thijs en ze mocht meteen de eed afleggen bij de échte burgemeester Paul Verbeeck (CD&V). Een speciaal moment voor beiden, want Anna Laenen is niet zomaar een meisje. "Ik ben de kleindochter van Mon Laenen, die burgemeester was van 1976 tot 1988. Ik ben heel fier om in zijn voetsporen te kunnen treden", vertelt Anna.

Mon Laenen was de eerste burgemeester na de fusie met Kessel en Bevel. Anna's grootvader overleed twee jaar geleden op 86-jarige leeftijd na een slepende ziekte. "Ik hoop dat opa trots is vanuit de hemel. Ik had een heel goede band met hem. Hij vertelde me veel over vroeger. Ik herinner me nog dat hij een bureau had met een grote foto waarop hij met sjerp op stond. Dat vond ik heel mooi." Ook voorouders Jan Eduard Laenen en Jan Eduard Claes waren eerder burgemeester van Nijlen.

Anna wil als kinderburgemeester enkele dingen gedaan krijgen die kinderen aanbelangen. Of ze zelf ooit burgemeester wil worden, daar is ze nog niet uit.

Lees meer in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen - Editie Zuid.

Bert Provoost

Foto Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio