Doodrijder: "Ik zal mijn straf aanvaarden"

Tijdens een emotioneel geladen rechtbankzitting eiste het Openbaar Ministerie donderdag drie jaar cel en een levenslang rijverbod voor Ben V. (26) uit Merksplas voor een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf. Hij maaide vorig jaar in Rijkevorsel met zijn auto fietser Nick Vermeiren (18) uit Merksplas van de weg.

ikerremans

Niet alleen Ben V. zat donderdag op de beklaagdenbank van de strafrechtbank in Turnhout. Ook zijn toenmalige vriendin Diana ‘Dieke’ C. (24) en zijn ouders Willy V. (53) en Agnes V.D. (47) uit Merksplas riskeren een veroordeling voor schuldig verzuim.

Ben V. was op 18 maart 2012 met Dieke C. op stap geweest tijdens de Halfvastenstoet in Rijkevorsel. Hij ging dronken achter het stuur van zijn auto zitten en botste in de Eekhofstraat op fietser en dorpsgenoot Nick Vermeiren. Het duo stopte even, maar liet het zwaargewonde slachtoffer in de gracht achter. Even later bezweek hij aan zijn verwondingen.

De ouders van Ben V. gingen, toen ze heel wat later op de avond het verhaal hoorden, zelf op zoek naar het slachtoffer. Ze verwittigden niet meteen de hulpdiensten.

Spijt

Ben V. las een spijtbetuiging op papier voor. “Ik wil mijn oprechte spijt aanbieden aan de familie, vrienden en kennissen van Nick. Ik kan nog altijd niet begrijpen wat er die avond is gebeurd”, sprak hij. “Ik zal mijn straf aanvaarden zoals ze is.”

Openbare aanklager Patti Broeckx vorderde een celstraf van drie jaar en een levenslang rijverbod voor Ben V. De andere beklaagden riskeren een voorwaardelijke celstraf. Meester Luc Schuermans, de advocaat van de doodrijder, vroeg een fikse werkstraf in de sociale sector. De rechtbank oordeelt op 5 december.

BART VAN DEN LANGENBERGH Foto Ton Wiggenraad

MEER OVER Merksplas

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio