Paul Van Himst op intensieve zorgen

Voetbalcoryfee Paul Van Himst is woensdag met een zware longontsteking opgenomen op de dienst Intensieve Zorgen in het UZ Brussel in Jette. In een persbericht verklaart het UZ vrijdag dat de artsen de situatie beschouwen als "ernstig maar stabiel".

fvranckx

Verder onderzoek moet in de komende dagen duidelijkheid brengen over de juiste aard en de mogelijke oorzaken van de infectie, die vrijdag door Het Nieuwsblad werd gesignaleerd. "Zowel de patiënt als de nabije familie hebben expliciet gevraagd nu niet gecontacteerd te worden door de media", stelt UZ-woordvoerder Edgard Eeckman. "Het ziekenhuis zal zelf communiceren over de gezondheidstoestand van de heer Van Himst als er nieuwe evoluties zijn."

De 70-jarige gewezen aanvaller van onder meer Anderlecht sukkelt sinds dit jaar met zijn gezondheid. In juli onderging hij al een geplande bypassoperatie. De lange revalidatie die hierop volgde, dwong Van Himst het kalmer aan te doen. Zo reisde de ambassadeur van de nationale voetbalploeg niet meer mee met de Rode Duivels.

Van Himst is een icoon van paars-wit. Op zijn 17de werd de voetballegende Rode Duivel, hij verzamelde 81 caps. Van Himst won viermaal de Gouden Schoen, een record. Hij pakte als trainer bij Anderlecht de UEFA-beker en de landstitel. Van 1991 tot 1996 was de voormalige spits bondscoach van België.

Archieffoto PN

MEER OVER Paul Van Himst

Meer voetbalnieuws