Sharia4Belgium kostte de politie al minstens 372.000 euro

De Antwerpse politie heeft sinds het eerste optreden van Sharia4Belgium tegen Benno Barnard aan de UA op 31 maart 2010 al 166.666 euro uitgegeven aan deze extremistische groep. Het gaat alleen om de personeelskosten. De beveiliging van het proces tegen Fouad Belkacem is hierin begrepen.

drombouts

De kosten lopen tot einde vorig jaar. In totaal heeft Sharia4Belgium al 372.000 euro gekost aan de staat en dat is een onderschatting. Dat alles deelde minister van Binnenlandse Zaken Milquet (cdH) mee aan volksvertegenwoordiger Jan Van Esbroeck (N-VA).

Hij wilde weten wat het optreden van Sharia4Belgium nu in totaal aan de belastingbetaler heeft gekost. Milquet zegt dat de incidenten zich hebben voorgedaan in Antwerpen, Molenbeek, Anderlecht en Brussel. Voor de politiezone-Zuid, waarin Anderlecht ligt, heeft ze geen cijfers. Die zijn er wel voor Brussel-West (met daarin: Molenbeek) en Brussel-Elsene (met daarin: Brussel-stad).

Brussel-West gaf voor de ordehandhaving en de bedreigingen in de maand juni 2012 199.000 extra uit.

Brussel-stad gaf voor de betogingen van de extremistische moslimorganisatie op 11 september 2011 en op 21 januari 2012 respectievelijk 8.272 en 7.554 euro extra uit.

Door het crisiscentrum van de regering en het antiterreurorgaan OCAD werden geen extra kosten gemaakt, omdat de strijd tegen het terrorisme tot hun gewone taak behoort.

Samen met de personeelskosten die de Antwerpse politie maakte, komen we in totaal aan zo'n 372.000 euro. De cijfers zijn een duidelijke onderschatting, omdat de personeelskosten van één zone niet inbegrepen zijn en ook de kosten van vernielingen e.d. zitten er niet overal bij.

Lees ook: Een wettelijk verbod voor ondemocratische groepen zoals Sharia4Belgium?

JDW

Foto Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER