Verkeerschaos door wateroverlast en ongevallen

Op en rond de Antwerpse ring verloopt het verkeer donderdag al sinds de ochtend bijzonder chaotisch, onder meer door wateroverlast op de E313 in Wommelgem en diverse kleine ongevallen. In en net voorbij de Kennedytunnel richting Gent zorgen twee incidenten nog steeds voor een lange file. De Liefkenshoektunnel is nog tot 13.45 uur tolvrij richting Gent, maar ook daar is er intussen de nodige hinder door een ongeval.

ikerremans

Op de A12 richting Brussel vond dan weer een kettingbotsing plaats tussen twee vrachtwagens en een personenwagen in Aartselaar, met één gewonde en opnieuw lange wachttijden tot gevolg.

Volgens het Vlaams Verkeerscentrum staat er donderdagmiddag nog steeds een file op de ring richting Gent en de E313 richting Antwerpen van telkens zowat een uur. "In feite is de ochtendspits donderdag nooit opgelost geraakt door een opeenvolging van problemen", zegt woordvoerder Hajo Beeckman. "Vooral de wateroverlast in Wommelgem is nog steeds problematisch. Het verkeer over langere afstand vanuit Hasselt naar Gent rijdt beter om via Brussel."

MEER OVER Wommelgem

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio