Lieten: "Drama voor 205 mensen"

Vlaams minister van Media Ingrid Lieten reageert woensdag "geschrokken" op de aankondiging dat Het Mediahuis 205 banen wil schrappen. "Dit is een drama voor 205 mensen", aldus Lieten. De mediaminister toont wel berip voor de noodzaak van samenwerking in het veranderende medialandschap, maar is tegelijk bezorgd over de gevolgen voor de onafhankelijkheid van de redacties en de diversiteit van het medialandschap.

ikerremans

Lees ook: Mediahuis wil 205 mensen ontslaan

"Ik ben geschrokken, zeker wat de consequenties op het vlak van het personeel betreft", zo reageerde minister Lieten woensdag in het Vlaams Parlement op een vraag van Wilfried Vandaele (N-VA) over het bericht van het grootschalige banenverlies bij Het Mediahuis, de joint venture tussen mediagroepen Concentra en Corelio. "Dit is niet niks voor 205 kostwinners", aldus Lieten.

De sp.a-minister verwijst wel naar de veranderende context in het Vlaamse medialandschap. Zo heeft minister Lieten begrip voor het feit dat mediagroepen zich gedwongen zien om samen te werken om te overleven. "Dat men de krachten bundelt om te overleven en dus titels en bedrijven overeind te houden, is positief. Maar die samenwerking zou niet alleen moeten leiden tot overleven, maar ook tot investeren", aldus Lieten.

De sp.a-minister wijst erop dat het Mediahuis belooft om de vier titels te behouden. "Maar ik deel de bezorgdheid over de manier waarop die belofte in de praktijk zal worden ingevuld. Ik deel ook de bekommernissen en vragen over de onafhankelijkheid van de redacties en het belang van de diversiteit van het medialandschap".

Foto Belga

Vastgoed

Jobs in de regio