Bob Peeters: "Wellicht knokken tot de laatste speeldag voor behoud"

Samen met Alex Czerniatynski moet Bob Peeters Waasland-Beveren behoeden voor degradatie. Dinsdag tekende Peeters een contract tot het einde van het seizoen op de Freethiel.

drombouts

"Heel de week werd her en der gespeculeerd dat ik de nieuwe trainer zou worden van Waasland-Beveren. Ik was toen op vakantie in Spanje. Uiteindelijk zijn we vandaag/dinsdag na enkele goede gesprekken tot een akkoord gekomen", vertelde de opvolger van Glen De Boeck dinsdag bij zijn voorstelling.

"Dit is natuurlijk een serieuze uitdaging en ik heb de komende weken geen gemakkelijk programma gezien de positie waarin we ons nu bevinden. Ik ben samen met Alex Czerniatynski in een verhaal gestapt waarvan wij denken dat er heel wat positieve punten in zitten. Ik wil nu dat iedereen voor de volle honderd procent zijn best doet en met wat geluk kunnen we snel wat meer ademruimte krijgen."

"Ik heb geen glazen bol om te zeggen waar het schip zal stranden. Het zal wellicht tot de laatste speeldag knokken worden om het behoud te verzekeren. Daarna kunnen wij werken naar volgend seizoen toe."

"Ik ben niet voetbalvreemd want ik was een hele poos aan de slag als analist. Ik heb na mijn ontslag bij AA Gent bewust wat afstand genomen van het trainerschap. Ik heb links en rechts wat aanbiedingen gehad maar wou pas in een verhaal stappen waarin ik mij honderd procent kon in terugvinden. Ik weet dat dit niet de gemakkelijkste opdracht is maar ik wil slagen in mijn doel Waasland-Beveren in eerste nationale te houden."

Foto Geert De Rycke

MEER OVER Bob Peeters

Meer sportnieuws