Kerkplaats Wommelgem krijgt winterdorp

Voor het eerst strijkt van 7 december tot 5 januari 2014 een groot winterdorp neer op de Kerkplaats in Wommelgem. Naast de ijspiste van 400 m² zullen er ook chalets en een frietkraam staan. Kunstschaatser Kevin Van Der Perren mag de baan op 7 december inrijden.

drombouts

De volledige Kerkplaats wordt straks bedekt met een houten vloer van duizend vierkante meter. Er worden ook vier chalets gezet met elk een overdekt terras. Naast de grote ijspiste komt er een kleinere voor de kinderen. Verder komt er ook een draaimolen en eendjes vissen kan ook.

Philip Wauters, zaakvoerder van Proactio, dat het winterdorp organiseert, is gecharmeerd door het mooie plein voor de kerk. Wauters heeft ervaring met het organiseren van winterdorpen. Hij heeft zowel in Antwerpen als Brasschaat vergelijkbare projecten opgezet.

“In het begin staan de meeste mensen er wat wantrouwig tegenover”, vindt hij. “Onbekend is onbemind. Maar in Brasschaat hebben we zoiets al drie jaar georganiseerd en daar hebben we nooit overlast gehad.”

Het winterdorp blijft in totaal dertig dagen staan. Wauters hoopt 6500 schaatsers en tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers te kunnen lokken. De jaarlijkse kerstmarkt verhuist naar de Dasstraat. Die vindt plaats op 14 december.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Zuid.

Jan Stassijns

Foto Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wommelgem