Mechelaar Europees kampioen quizzen

Mechelaar Europees kampioen quizzen

Mechelaar Europees kampioen quizzen

Print
Mechelen - Na een achtste plaats op het individuele wereldkampioenschap quizzen dit jaar, heeft Ronny Swiggers (51) de gouden medaille te pakken op het EK. Daarbij laat hij tal van concurrenten die tijdens het WK voor hem eindigden ver achter zich.

Met zeven punten verschil haalde Ronny Swiggers het van een andere Belg, Nico Pattyn. Dat lijkt misschien niet veel, maar in de wereld van het quizzen is dat toch een grote overwinning. “Ik hoop om ooit nog wereldkampioen te worden”, vertelt Swiggers, die na twee zilveren medailles in 2008 en 2009 al aardig in de buurt kwam.

Swiggers is wekelijks minstens twintig uur met quizzen bezig. Dat vertaalt zich dan vooral in het lezen van kranten, alles opschrijven en blijven herhalen. “Op een werkdag ben ik zeker twee uur bezig met voorbereidingen”, zegt hij. “Tijdens het weekend of op feest- en vakantiedagen minstens vijf uur.”

Met het oog op het wereldkampioenschap van volgend jaar in juni moet hij nu starten met de voorbereiding om kans te kunnen maken. “Kennis gaat snel verloren”, vertelt de Europese kampioen. “Herhalen is de boodschap.”

Lees meer in Gazet van Mechelen.

Jan Stassijns

Foto Gert Cools

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio