Bob Peeters nieuwe coach van Waasland-Beveren

Waasland-Beveren heeft Bob Peeters aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer. Dat heeft de eersteklasser dinsdag bekendgemaakt.

fvranckx

De 39-jarige Peeters tekende op de Freethiel een contract tot het einde van het seizoen, met optie op een bijkomend seizoen. Alex Czerniatynski wordt zijn rechterhand.

Vorige week dinsdag werd Glen De Boeck wegens de slechte resultaten de laan uitgestuurd bij Waasland-Beveren, drie dagen na het 0-2 verlies tegen Lokeren. Assistent-trainer Danny De Maesschalck nam daarna tijdelijk over.

Peeters krijgt nu de opdracht om Waasland-Beveren van de degradatie te behoeden. Na veertien speeldagen staan de Waaslanders op de vijftiende en voorlaatste plaats in de Jupiler Pro League. Het team verzamelde 9 punten. Alleen rode lantaarn Bergen doet met 3 punten slechter.

Cercle

Bob Peeters zette in 2008 een punt achter zijn spelerscarrière en stapte vervolgens in het trainersvak. Hij debuteerde als coach van de beloften van AA Gent. In mei 2010 volgde Peeters (ook al) Glen De Boeck op als trainer van Cercle Brugge. Na twee succesvolle seizoenen werd hij er eind oktober 2012 bedankt na een gemiste competitiestart.

Kort na zijn ontslag bij de Vereniging tekende Peeters een contract als hoofdtrainer bij AA Gent, waar hij Trond Sollied verving. Amper twee maanden later, begin januari 2013, werd Peeters ook daar ontslagen. Sindsdien zat de gewezen Rode Duivel zonder club.

EnCa / Belga, Foto PN

MEER OVER Bob Peeters

Meer voetbalnieuws