Rasmussen: "Flecha en Freire namen géén doping"

Print

Rasmussen: Flecha en Freire namen géén doping

Michael Rasmussen (foto onder) is maandag teruggekomen op uitspraken die hij zondag deed over de Rabobank-wielerploeg. In het weekend stelde de ex-wielrenner op de Deense televisie nog dat de hele ploeg zich tijdens de Ronde van Frankrijk van 2007 schuldig maakte aan doping.

Maandag bekende hij echter aan het Spaanse persbureau EFE dat die beschuldigingen niet gelden voor de Spanjaarden Oscar Freire (links op de foto) en Juan Antonio Flecha (rechts).

"Er was sprake van georganiseerd gebruik van verboden middelen, maar dat omvatte niet alle renners. Ik heb Freire nog nooit doping zien gebruiken en Flecha ook niet", aldus de 39-jarige Deen, die zondag bij de presentatie van zijn boek Yellow Fever nog zei dat 100 procent van de renners van Rabobank in 2007 gebruikte.


De selectie van Rabobank voor de Tour van 2007 bestond naast Rasmussen, Freire en Flecha uit de Rus Denis Menchov, de Nederlanders Michael Boogerd, Bram de Groot, Thomas Dekker en Pieter Weening en de Duitser Grischa Niermann. Boogerd, Dekker en Niermann bekenden al verboden middelen te hebben genomen. Van het toenmalige team zijn nog twee reners actief in het profpeloton: Dekker en Weening. Die laatste kreeg maandag van zijn huidige werkgever Orica-GreenEdge te horen dat hij nogmaals moet bevestigen nooit in aanraking te zijn geweest met verboden middelen.

In 2007 werd Rasmussen als geletruidrager door de ploegleiding van Rabobank uit de Tour genomen omdat hij had gelogen over zijn whereabouts tijdens de voorbereiding.

Belga, Foto's EPA/PN/Reuters

MEEST RECENT