Robotfoto mogelijke verdachte Alpenmoord verspreid

Robotfoto mogelijke verdachte Alpenmoord verspreid

Robotfoto mogelijke verdachte Alpenmoord verspreid

Print
De komende dagen wordt een robotfoto verspreid van de motorrijder die door getuigen werd gezien nabij de plaats van de viervoudige moord in het France Annecy, in september 2012. Dat heeft de procureur van Annecy maandag bekendgemaakt.

De speurders zijn sinds het begin van het onderzoek in het bezit van de robotfoto van de man, met baard en helm, maar de foto werd "om strategische redenen" nog niet verspreid. "We wilden niet dat deze persoon de kans zou krijgen om te verdwijnen", legde de procureur uit een dag na een uitzending op de Britse openbare omroep BBC. Daarin vertelden twee getuigen dat ze een motorrijder en een 4X4 - een BMW X5 - hadden gezien nabij de plaats van de feiten .

Op 5 september 2012 werden op een parking nabij Annecy Saad al-Hilli, een 50-jarige Brit van Iraakse origine, zijn vrouw en schoonmoeder dood teruggevonden. De drie waren met meerdere kogels om het leven gebracht. Ook een voorbijkomende fietser werd gedood. De twee dochters van al-Hilli overleefden de moordpartij. Een van hen raakte wel gewond.

Brett Martin, een Britse fietser die de lichamen ontdekte, vertelde aan de Britse televisie dat hij een motorrijder had gezien op het moment dat hij aankwam op de plaats van de feiten. Een Franse boswachter getuigde dat hij een in het zwart geklede motorrijder zich naar de parking zag begeven waar de familie al-Hilli werd vermoord.

Belga, Foto EPA

Nu in het nieuws