Mieke Berendsen verlaat Concentra

Mieke Berendsen, sinds 1 juli 2010 directeur van de redactie en marketingafdeling van Gazet van Antwerpen, verlaat Concentra. Dit maakt Concentra, uitgever van onder meer Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg, maandag bekend.

ikerremans

Deze week worden de details duidelijk van de samenwerking tussen Corelio en Concentra in Het Mediahuis. Bij de voorbereidingen van die samenwerking bleek dat de functie die Berendsen invulde niet meer voorkomt in het organogram. Ze besliste daarom zelf om het bedrijf te verlaten.

Berendsen (46) zette haar eerste stappen in de media als verkoper bij TUM, uitgever van onder andere Libelle en Flair. Daarna stapte ze over naar IP om door te groeien tot verkoopsmanager. In 2000 hielp ze mee het weekblad Bonanza op te starten. Na dat jaar ging ze aan de slag bij De Persgroep als directeur van de reclameregie Magnet. In 2006 maakte ze de overstap naar de VRT. Eerst als netmanager van 'één' en later als directeur media.

Ze studeerde voor vertaler Frans-Russisch, behaalde een licentie communicatiewetenschappen en volgde diverse opleidingen aan de Vlerick Management School.

"Wij danken Mieke voor haar inzet en engagement voor Gazet van Antwerpen en wensen haar heel veel succes in haar verdere professionele loopbaan", klinkt het bij Concentra.

Foto LUMA

Vastgoed

Jobs in de regio