Bezorgdheid over opgesloten Pussy Riot-lid Tolokonnikova

Met een vreedzame demonstratie voor de autoriteiten in Moskou hebben sympathisanten van de Kremlinkritische punkband Pussy Riot duidelijkheid gevraagd over het lot van de opgesloten Nadeshda Tolokonnikova. Sinds 18 oktober ontbreekt van de 23-jarige vrouw elk spoor, zei haar echtgenoot Pjotr Versilov zondag op radiozender Echo Moskwy. De dienst voor strafinstellingen deelde mee dat Tolokonnikova momenteel naar een ander strafkamp wordt verplaatst en zal binnenkort over alle omstandigheden informeren.

awillems

Tolokonnikova had haar overbrenging naar een andere instelling zelf gevraagd.

In haar vorige strafkamp werd ze bedreigd door medegevangenen en bewakers. Waar de jonge moeder momenteel verblijft, werd niet bekendgemaakt.

Tolokonnikova en het andere groepslid Maria Aljochina (25) zitten nog tot maart 2014 een gevangenisstraf van twee jaar uit wegens "relschopperij en religieuze haat". Ze hadden in februari 2012 in de belangrijkste Russisch-orthodoxe kathedraal van Moskou een rotestlied tegen Vladimir Poetin gezongen. Het derde groepslid Jekaterina Samoezevitsj (31) werd tot dezelfde straf veroordeeld maar kreeg in hoger beroep een voorwaardelijke straf en werd vrijgelaten.

Belga

MEER OVER Pussy Riot