Lierse haalt belangrijke driepunter tegen Charleroi

Lierse - Charleroi 2-1

jrosquin

Dankzij een fel bevochten 2-1 zege tegen Charleroi pakte Lierse na drie opeenvolgende nederlagen een gouden driepunter en kan het opnieuw wat vrijer ademen in het klassement. Menga en Farag veegden een achterstand uit voor de Pallieters.

Het was aanvankelijk Lierse dat het meeste aanvalsdrift toonde. Heel vroeg al kreeg Menga een dot van een kans om de score te openen, maar de grillige aanvaller van de thuisploeg mikte voorlangs. Wat later was ook Losada er dicht bij met een verraderlijke kopbal en ook Swinkels kwam nog een voetlengte te kort om de score te openen. En dus voetbalde Lierse niet onaardig, maar leek het opnieuw allemaal o zo moeilijk in de zone van de waarheid.

Charleroi keek intussen de kat wat uit de boom en stak langs Rossini welgeteld één keer de neus aan het venster. Maar na dat veelbelovende begin bleef het Lisp tot aan de rust zowat op zijn honger zitten.

Het vuur werd meteen na de pauze terug aangewakkerd. Bij de eerste kans kropen de Zebra's zowaar op voorsprong. Net als vorig seizoen was het Rossini die op het Lisp scoorde met het hoofd. Maar de bonus van Charleroi bleef amper vijf minuten overeind. Dewaest gleed knullig uit in de eigen zestienmeter en Menga nam het geschenk in dank aan om de gelijkmaker hard naast Mandanda te schuiven.

Amper een minuut later had het 1-2 kunnen en moeten zijn, maar verslikte Milicevic zich oog in oog met Goris. Menzo wou niettemin voluit voor de drie punten gaan en gooide Watt in de strijd. Maar de werkavond van de Schot duurde niet eens een minuut, nadat Virant een slag van de aanvaller zag aan het adres van Ederson.

Toch haalde Lierse zijn slag nog thuis, toen Farag goed een kwartier van het einde een vrijschop in de hoek borstelde en nadien ongeschonden het einde haalde.

KuGu Foto Belga (Doelpuntenmaker Farag)

LIERSE: Goris - Traore, Hoefkens, Swinkels, Farag - Wils, Ghaly - Wanderson, Losada, Vercauteren - Menga. CHARLEROI: Mandanda - François, Martos, Dewaest, Willems - Milicevic, Marcq, Ederson, Kaya - Kebano - Rossini. VERVANGINGEN: 63' Wils door Watt, 70' Wanderson door Lambot, 73' Marcq door Gnohoré, 81' Kebano door Daf, 85' Ederson door Houdret, 92' Vercauteren door Farssi. DOELPUNTEN: 47' Rossini 0-1, 52' Menga 1-1, 72' Farag 2-1. GELE KAARTEN: Marcq (fout), François (fout), Ghaly (fout). RODE KAART: 63' Watt. SCHEIDSRECHTER: Virant. TOESCHOUWERS: 6.342.

MEER OVER Charleroi

Meer sportnieuws