Moedig Malinwa haalt verdiend punt tegen Zulte Waregem

KV Mechelen - Zulte Waregem 2-2

jrosquin

Geen winnaar zaterdagavond Achter de Kazerne. KV Mechelen en Zulte Waregem hielden het op een billijk gelijkspel en zetten zo allebei hun ongeslagen reeks verder. Net als woensdag vocht Malinwa terug met een late strafschop van De Witte.

Zulte Waregem had het moeilijk om zijn wil op te dringen. De West-Vlamingen konden de Mechelse organisatie niet ontwrichten en omdat ook KV niet voluit durfde gaan, vielen er in het eerste halfuur nauwelijks kansen. Pas na een halfuur kwamen de bezoekers opzetten: de vinnige Hazard haalde hard uit, Pacovski redde knap en Habibou was te verrast om binnen te duwen. Het sein voor een leuk kwartier, waarin beide ploegen nog dreigden, maar de match ontplofte pas echt na rust.

Malinwa kwam scherp uit de kleedkamer en kreeg meteen een grote kans langs Diabang (naast). Het publiek schreeuwde de thuisploeg naar voor, wat leidde tot enkele gevaarlijke stilstaande fases, waaruit Van Damme kon scoren (1-0).

Lang duurde de Mechelse feestvreugde niet: terwijl er een stortbui boven het veld losbarstte, knalde de vrijstaande Malanda prachtig binnen (1-1). Bizar genoeg viel de match daarna plots stil. KV was plots de goede kadans kwijt, de twee trainers begonnen te wisselen en het spel werd slordiger.

Maar het venijn zat in de staart. Eerst werkte Malanda een rebound binnen en leek Zulte Waregem de drie punten te bezorgen, maar dan herhaalde de geschiedenis zich. Alweer vocht KV knap terug, alweer was het een invaller (Rits) die sluw een strafschop uitlokte en alweer was het De Witte die ijzig koel bleef vanop de stip (2-2). Zulte Waregem verliest twee punten in de strijd om de bovenste plaatsen, het Mechels publiek vierde het gelijkspel als een overwinning.

Steven TUYLS Foto: PN (Joachim Van Damme en Thorgan Hazard)

KV Mechelen: Pacovski, Vandam, Bateau, De Witte, Ghomsi, Kamavuaka, Destorme (63' Rits), Van Damme, Cordaro, Mokulu (89' Prodell), Diabang (76' Iddi). Zulte Waregem: Bossut, De fauw, Colpaert, D'Haene, Godeau (52' Duplus), Malanda, Kums, Hazard, Naessens, Habibou (76' Caceres), Conte (61' N'Diaye). Doelpunten: 56' Van Damme 1-0, 58' Malanda 1-1, 81' Malanda 1-2, 86' De Witte (strafschop) 2-2. Gele kaarten: Conte (fout), Godeau (fout), Malanda (fout), Cordaro (fout), Iddi (fout), Duplus (fout), Van Damme (fout). Toeschouwers: 9.400. Scheidsrechter: Colemonts.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws