Güvenç bezorgt Antwerp punt in blessuretijd

Roeselare - Antwerp 1-1

jrosquin

Het leek lang van kwaad naar erger te gaan met Antwerp, dat ook in Roeselare het onderspit leek te gaan delven. De Great Old lag - alweer - niet onder, maar verzilverde de schaarse echte mogelijkheden niet en leek mentaal te veel een natte dweil. De Rechter was tot in blessuretijd de matchwinnaar voor Roeselare, maar de ingevallen Güvenç tikte nog laat de gelijkmaker tegen de touwen.

Of Antwerptrainer Hasselbaink het na de nul op zes nog allemaal goed wist, bleef zeer de vraag en koffiedik kijken. Feit was wel dat de Nederlander op Schiervelde alweer heel wat wissels doorvoerde en dus helemaal niet (meer) zo zeker van zijn stuk lijkt. Ojo verdween weer naar de bank. Diakité zat zelfs niet eens in de kern, en dus nam Nirisarike diens plek centraal achterin in. Tano en de herstelde Maynard stonden weer in de basis. Maar meest opgevallen: ook Emrullah Güvenç, de jongste weken niet meer dan krasselend op de grasmat, verdween naar de dug-out. Bij Roeselare stond de van de Bosuil verbannen Dieter Van Tornhout, bovendien aanvoerder bij de West-Vlamingen, gewoon aan de aftrap.

Antwerp kende tegen Roeselare maar een doel: winnen, of de poppen op de Bosuil zouden weleens sneller dan gedacht aan het dansen kunnen gaan. Net afgetrapt leek de grote Antwerpse wens ook al snel in vervulling te zullen gaan, maar ook Roeselare, zeker voorin fel op de Antwerpse huid klevend, was ei zo na bij de voorsprong. De Great Old kon even later licht spervuur niet verzilveren, en mocht de aarzelende De Rechter - mogelijk in buitenspel - danken dat die naast knalde. Mbuba kopte de 1-0 tien minuten voor de koffie alsnog over de kooi van Sengier. Kort voor rusten trachtte Antwerp toch nog snel de forcing te voeren, maar het gedrum leverde niets meer op.

Antwerp kwam met veel Sturm und Drang uit de kleedkamer, maar Bostock zag zijn pegel door Lentz over de dwarslat getikt. Ook de vroeg ingevallen Mombongo had het geluk niet mee. De Great Old kreeg echter het deksel op de neus toen de leep in het straatje gelopen De Rechter de 1-0 voorbij Sengier schoof. Het gebrul van Hasselbaink vanaf de zijlijn leverde enkel een schot vanuit de tweede lijn van Bakkenes op. Een deel van de bijna 1.000 meegereisde Antwerpsupporters kon het een kwartier voor tijd niet laten de naar de cornervlag wandelende Di Lallo op een portie bekertjesbier te trakteren, waarna scheidsrechter Pots de partij even stillegde. Güvenç zorgde nog voor het wel zeer late punt voor Antwerp.

STDR Archieffoto GMax (Emrullah Güvenç)

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws