Twee in Mali ontvoerde Franse journalisten dood teruggevonden

Twee Franse journalisten van Radio France Inter, die zaterdag in de Noord-Malinese stad Kidal werden ontvoerd door gewapende mannen, zijn dood teruggevonden. Dat meldde het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdagavond.

jrosquin

"Claude Verlon (foto links) en Ghislaine Dupont (foto rechts), journalisten van Radio France Inter, zijn dood teruggevonden", verklaarde het ministerie in een communiqué. "Ze werden in Kidal ontvoerd door een gewapende groep. Frankrijk en de Malinese autoriteiten doen er alles aan om zo snel mogelijk te achterhalen hoe ze zijn gestorven", voegde Quai d'Orsay er in zijn communiqué aan toe.

Vier dagen na de vrijlating van Franse gijzelaars in Niger werden de twee Franse journalisten in Mali ontvoerd. Radio France Internationale (RFI) meldde zaterdag de ontvoering van zijn medewerkers in Kidal. De beide ervaren reporters werden door vier gewapende mannen in een terreinwagen geduwd in de Noord-Malinese stad en meegenomen.

Vorige woensdag werden vier Franse gijzelaars na een gijzeling van drie jaar in Niger vrijgelaten. De terreurorganisatie al-Qaida in de Maghreb had ze in de buurt van de stad Arlit ontvoerd. Daar ontgint het Franse energieconcern Areva uranumerts.

Foto's: AFP

Vastgoed

Jobs in de regio