Werknemer Eandis zwaargewond bij gaslek

Een gaslek onder het voetpad in de Dr. Armand Rubbensstraat heeft zaterdag zes uur lang de buurt in spanning gehouden. Bij een onverwachte steekvlam raakte een werknemer van gasmaatschappij Eandis zwaargewond.

Picqueur Johan

Petrus De Maesschalck (65), conciërge van de tandartsenpraktijk in de Dr. Armand Rubbensstraat kwam omstreeks 10u zaterdagochtend naar buiten om de ramen te poetsen. "Ik rook haast onmiddellijk een indringende gasgeur", zegt hij. "Aanvankelijk dacht ik dat die geur van bij de buren kwam. Die mensen zijn op vakantie en dat maakte mij zo mogelijk nog ongeruster."

De Maesschalck belde het noodnummer 100 waarop brandweer en politie ter plaatse worden gestuurd. De huisbewaarder nam het zekere voor het onzekere en belde ook naar gasmaatschappij Eandis. Die lokaliseerde het lek onder het voetpad en niet in het huis van de buren. "Een kortsluiting van de elektrische leiding heeft een gat gebrand in de gasleiding", wist brandweerluitenant Paul De Wilde. "Omdat de leidingen nog onder het gestabiliseerd zand zaten, was de toestand veilig. Omdat er geen zuurstof bij het gas kon, was er geen ontploffingsgevaar."

Om het lek te kunnen dichten, moest Eandis een put maken in het voetpad. Daardoor kwam er wel zuurstof bij de leiding.

"Op het ogenblik dat een werknemer de gasleiding aan het dichten was, ontstond plots een steekvlam die de onfortuinlijke man vol in het aangezicht raakte", zegt De Wilde. "De werknemer werd met zware brandwonden weggebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Gent. We hadden de elektriciteit afgesloten om het ontploffingsgevaar te vermijden, maar er bleek een probleem met aanwezige zonnepanelen waardoor er nog een restspanning bleef. Die zorgde wellicht voor de steekvlam."

JoP
Foto: Geert De Rycke

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio