Zieke kindjes misbruikt voor valse kalenderverkoop

Onbekenden hebben geprobeerd om kalenders te verkopen ten voordele van de Nationale Kinderkankerdag. Maar bij de bekende organisatie uit Mechelen zeggen ze absoluut van niets te weten.

awillems

De feiten hebben zich eerder deze week afgespeeld. "Verkopers boden zich aan bij een dame om kalenders te verkopen waarbij de opbrengst voor ons zou zijn", vertelt Karel Verbist, die al twintig jaar de Nationale Kinderkankerdag organiseert in Planckendael. "De vrouw zei geen interesse te hebben, waarop de verkopers afdropen. Maar nadien veranderde ze van mening en contacteerde ze ons om te vragen waar ze alsnog zo'n kalender kon kopen."

Op die manier kwam het bedrog aan het licht. Het is niet de eerste keer dat de naam van Nationale Kinderkankerdag misbruikt wordt. "Vorig jaar zijn er zo nog beertjes verkocht. Dat betreur ik enorm. Het is een schande dat oplichters zieke kindjes misbruiken. Als het geld dan in verkeerde zakken terecht komt, zijn de kinderen het grootste slachtoffer en straalt dat ook af op al die mensen die wél echt iets organiseren voor ons."

De man raadt aan om een toelating voor ambulante handel te vragen bij een verkoop aan de deur.

Bert Provoost
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio