Duiven vogelvrij in dorpscentrum

Het gemeentebestuur wil de zwerfduiven uit het dorpscentrum weren. Reeds in juni stelde gemeenteraadslid Mia Moortgat (CD&V) de vraag aan het schepencollege om actie te ondernemen tegen de heersende duivenoverlast in het dorpscentrum. Zij kreeg toen het antwoord dat een valkenier om advies zou worden gevraagd. Tijdens de onlangs gehouden gemeenteraad stelde ze haar vraag opnieuw om het resultaat van de samenkomst te kennen.

Wijckmans Jef

Schepen René Lauwers (Groen) antwoord dat op advies van de valkenier de gemeente de duiven middels fuiken zal trachten te vangen. "Deze gaan we in de loop van de maand november opstellen wanneer de voedselschaarste toeslaat. Het is dus enkele weken wachten tot de maïs op de velden in de buurt geoogst is."

"De definitieve beslissingen moeten wel nog in het schepencollege genomen worden. In ieder geval ga ik voorstellen fuiken aan te kopen zodat we ze ook volgend jaar nog kunnen gebruiken indien nodig. Het is de bedoeling om deze fuiken op gemeentelijke gebouwen zoals onze school of het gemeentemagazijn te plaatsen."

Over wat met de gevangen duiven gaat gebeuren, in de put of in de pot, is de schepen minder duidelijk. Jef Wijckmans

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio