Burgemeester sluit Antwerp-stadion

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) laat het Bosuilstadion tijdelijk sluiten wegens een ingezakte vloerplaat in de hoofdtribune en het ontbreken van elektriciteitsplannen.

awillems

Nadat tijdens de vorige thuiswedstrijd van Royal Antwerp FC een deel van de vloerplaat van de hoofdtribune was ingezakt, werd een studiebureau aangesteld om het stadion te keuren. Ondertussen besliste burgemeester Bart De Wever om het Bosuilstadion tijdelijk te sluiten. “Tribune 1, de hoofdtribune, werd gesloten als gevolg van het incident met de ingezakte vloerplaat”, legt Rob Van de Velde (N-VA), waarnemend burgemeester, uit. “Uit een keuring in augustus was echter reeds gebleken dat de plannen van het elektriciteitsnet in het stadion niet volledig waren of ontbraken. Daarom is er nu besloten om het volledige stadion te sluiten in afwachting van een oplossing.”

Zowel de club als Van de Velde maken zich geen zorgen. “We werken aan een oplossing”, verzekert veiligheidsverantwoordelijke Frank Verhulst van Royal Antwerp FC. “Blijkbaar zullen de tekeningen van de elektriciteitsleidingen begin volgende week beschikbaar zijn. Dan is dat probleem al van de baan”, zegt Van de Velde. “Ook voor de vloerplaat van tribune 1 zou aan een oplossing gewerkt worden.

Wilfried Defillet, Sam Reyntjens

Lees vandaag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen.

Foto: GVA

MEER OVER Bart De Wever

Meer sportnieuws