Magda Vets (69) wint Vlaams Kampioenschap Rummikub

3 jaar geleden eindigde Magda Vets uit Boechout nog als dertigste op het Vlaams Kampioenschap Rummikub. Dit jaar kroonde ze zich tot Vlaams Kampioen.

Patrick Vandyck

Haar geheim? "Veel oefenen met mijn 12-jarige kleindochter Florinne en een beetje geluk", bekent de voormalige kleuterleidster.

Toen Magda Vets in de wagen stapte richting Gent om er deel te nemen aan de Vlaamse Kampioenschappen Rummikub waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. "Mijn vorige deelname had me veel plezier, maar weinig prijzen opgeleverd", bekent ze. "Iedere Vlaming vanaf 12 jaar mocht meedoen. Je kan best begrijpen dat ik niet als favoriet aan de start kwam", gekscheert de sympathieke Boechoutse. Magda moest 12 keren spelen alvorens ze in de finale stond. Of ze geen last had van zenuwen? "Eigenlijk niet", bekent ze. "Ik had niets te verliezen."

Wat haar wel opviel was dat alles heel professioneel was. De finale werd geleid door een echte scheidsrechter en iedere beurt werd getimed met een zandloper. "Spieken kon dus niet", lacht ze. "Al doe ik dat nooit. Ik speel altijd eerlijk." Over de geheimen van het spel is ze heel kort. "Belangrijk is dat je op het juiste moment je joker uitspeelt en dat je steeds rustig blijft. Het heeft geen zin om je op te winden. Je moet er steeds van uit gaan dat je de factor geluk niet in de hand hebt."

Of ze volgend jaar opnieuw present is op de kampioenschappen? "Dat mag niet", weet ze. "Volgend jaar worden de Waalse Kampioenschappen gehouden.

Daar mag ik natuurlijk niet aan deelnemen." Maar het jaar daarna is het opnieuw haar beurt. "Dan worden de Belgische Kampioenschappen georganiseerd.

De 10 beste Walen nemen het dan op tegen de 10 beste Vlamingen. De Belgische Kampioen mag dan naar de Europese Kampioenschappen." Mogen we alvast noteren dat ze kans maakt? "Niet te snel", benadrukt ze. "Maar ik ga alleszins mijn best doen."

Patrick Vandyck

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio