Kleuterschool richt zich op meervoudige intelligentie

BimSem start volgend schooljaar een nieuwe kleuterschool op in de Mechelse binnenstad. Die zal werken met een methode waarbij kindjes al hun talenten te gebruiken om iets te leren. Het wordt de eerste MI-school in de regio.

jrosquin

MI staat voor meervoudige intelligentie. "Er zijn nog maar enkele scholen in Vlaanderen die op deze manier werken", zegt Greet Nauwelaerts (foto), directeur van de lagere school van BimSem. De school wacht op groen licht van de overheid om het voormalige klooster van de Gasthuiszusters in de Bleekstraat te verbouwen, een investering van 700.000 euro.

In september 2014 wordt gestart met een eerste en een tweede kleuterklas. "Voor onze erkenning moeten er op 1 oktober minstens twintig kindjes ingeschreven zijn, en met de instappertjes alleen zijn we daar niet zeker van", legt Nauwelaerts uit.

Als MI-school hopen ze in BimSem alvast heel wat ouders aan te spreken. Greet Nauwelaerts: "In de school zal het uitgangspunt niet zijn hoe slim een kind is, maar hoe een kind slim is. De methode gaat ervan uit dat elke mens niet op één, maar op verschillende manier intelligent is. Iedereen kan leren door gebruik te maken van zijn of haar talenten. En iedereen kan talenten ontwikkelen."

SVH Foto: Dirk Vertommen (op foto: Greet Nauwelaerts)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio