Urbanus en Eyeworks werken aan animatiefilm

Urbanus en Eyeworks werken aan animatiefilm

Urbanus en Eyeworks werken aan animatiefilm

Print
Urbanus en productiehuis Eyeworks werken aan een animatiefilm gebaseerd op de Urbanusstrips. “Wanneer de film in de zalen komt, weten we nog niet”, zegt de komiek “Maar de ontwikkelingsaanvraag bij het Vlaams Audiovisueel Fonds is al binnen.”

In 2010 werd het project Altijd tevreden – dat een komische oorlogsfilm moest worden met Urbanus in de hoofdrol – al voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat het VAF geen steun toekende. Maar de komiek uit Tollembeek heeft alweer andere ijzers in het vuur.

“Met de Urbanus-strips als basis heb ik samen met Eyeworks een scenario geschreven”, zegt hij. “Ik vind het fantastisch dat er iets bestaat als het VAF, maar die organisatie krijgt enorm veel aanvragen. Dat leidt ertoe dat ze daar vaak ‘Tournée générale!’ roepen, maar aan het einde van de rit slechts geld hebben voor twee pintjes. (lacht)”.

Stemmetjes

“Of de film er daadwerkelijk komt, is dus nog niet zeker, maar ik hoop natuurlijk van wel. Noch Willy Linthout – de tekenaar van de Urbanus-strips – noch ik gaan instaan voor de tekeningen, maar ik zal uiteraard wel de stemmetjes leveren. De bedoeling is dat het een op zich staande bioscoopfilm wordt, volledig in de stijl van de strips.”

Jo Smeets
Foto: Guy Puttemans

Nu in het nieuws