Genk verslaat Kortrijk, Anderlecht wint in Oostende

Op de dertiende speeldag in de eerste klasse heeft Anderlecht stevig uitgehaald in Oostende. Door doelpunten van Mitrovic, Mbemba en Kljestan verstevigen Les Mauves hun vijfde stek.

bperdieus

Ook Zulte Waregem wist zijn kraker te winnen. Na een onderhoudende pot voetbal hield de ploeg van Dury met een 3-2 overwinning tegen AA Gent de drie punten thuis. Naessens, Hazard en Habibou namen de thuisdoelpunten voor de rekening. Privat en El Ghanassy schreven de tegendoelpunten op hun conto.

In de andere wedstrijden op woensdag won Racing Genk met het kleinste verschil van KV Kortrijk (1-0), deelden naast Charleroi en KV Mechelen ook OH Leuven en Bergen de punten (2-2) en wist Lokeren thuis Lierse te verslaan (1-0).

Morgenavond staan de stadsderby Cercle Brugge - Club Brugge en Standard - Waasland-Beveren op het programma.

Racing Genk - Kortrijk 1-0

Racing Genk had een vette kluif aan de troepen van Vanhaezebrouck. Na driekwart wedstrijd was het dan toch raak voor de Limburgers, toen Vossen in de 67ste minuut met een magistrale omhaal de Kortrijkse netten deed trillen. Zo komt Racing Genk op gelijke hoogte van koploper Standard, die morgen Waasland-Beveren bekampen in eigen huis.

Lees ook: Anderlecht verslaat Oostende na futloze match

Oostende - Anderlecht 0-3

De regerende kampioen Anderlecht kon pas net voor rust afstand nemen van de kustploeg. Serviër Mitrovic stuurde in blessuretijd zijn ploeg gelukkig de rust in na zijn kopbaldoelpunt. Na de pauze deed verdediger Mbemba in de 71ste minuut de netten trillen na flipperkast in het Oostendse strafschopgebied. Twee minuten later zette Kljestan de match definitief op slot toen de Amerikaan de bal tussen twee KVO-verdedigers het doel in duwde. Anderlecht verstevigt met deze overwinning zijn vijfde plaats. Oostende, dat veertiende staat, zal morgen zijn dichtste achtervolger Waasland-Beveren aandachtig bekijken wanneer het Standard moet bekampen.

Lees ook: Vossen bezorgt Genk zege met magistrale omhaal

Charleroi - KV Mechelen 2-2

Na een smaakloze eerste helft kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong in de 60ste minuut na een mooi opgezette aanval, afgerond door Pollet. In de 84ste minuut mocht Houdret van de Mechelse verdedigers gemakkelijk de 2-0 binnenprikken. Hoewel het kalf al verdronken leek, konden de bezoekers in de 89ste toch de aansluitingstreffer maken via Iddi. Malinwa trok zijn blik van blind aanvallen open en wonderbaarlijk genoeg gingen ze met een onverhoopt gelijkspel naar huis, toen De Witte in blessuretijd de 2-2 met een strafschop besliste.

Lees ook: OHL en Bergen spelen 2-2 gelijk

Zulte Waregem - AA Gent 3-2

Een sterk Zulte Waregem had zijn handen vol met een gevaarlijk AA Gent. De bezoekers kwamen nar acht minuten op voorsprong via Privat. Twintig minuten later maakte Naessens de gelijkmaker. Na de rust wist smaakmaker Hazard in de 65ste minuut de netten te vinden. Gent zette de bordjes vijf minuten later in evenwicht met een droge knal van El Ghanassy. In de 80ste minuut zorgde Habibou voor de 3-2 eindstand.

Lees ook: Lokeren pakt drie punten tegen strijdend Lierse

OH Leuven - Bergen 2-2

Rode lantaarn Bergen sleepte een gelijkspel uit het treffen met OH Leuven. Bezoeker Arbitman brak na 25 minuten de ban. Een kwartier later maakte Pettersson gelijk. Bergen antwoordde meteen met een doelpunt van Diandy. Ruytinckx legde nog voor de rust via een penalty de 2-2 stand vast.

Lees ook: Lokeren pakt drie punten tegen strijdend Lierse

Lokeren - Lierse 1-0

Lokeren wist de drie punten thuis te houden na de partij tegen Lierse. Nill De Pauw zette op het halfuur de thuisploeg op voorsprong. De ploeg van Peter Maes wist zijn voorsprong te behouden en zoekt met deze overwinning aansluiting met de titelkandidaten.

Lees ook: Zulte Waregem neemt met moeite afstand van gevaarlijk AA Gent

Foto Belga, Photo News

Meer voetbalnieuws