Charleroi en KV Mechelen delen punten na knotsgek slot

Charleroi en KV Mechelen delen punten na knotsgek slot

Charleroi en KV Mechelen delen punten na knotsgek slot

Print
Na een knotsgekke wedstrijd deelden Charleroi en KV de punten met een 2-2 eindstand. De thuisploeg stond op een gegeven moment voor met twee doelpunten verschil, maar de bezoekers maakten er in de slotminuten een gelijkspel van waar beide ploegen weinig mee opschieten.

Beide ploegen begonnen zenuwachtig aan de partij. De thuisploeg kwam na zes minuten voor het eerst opzetten met een reuzekans voor Pollet, maar Malinwa-goalie Pacovski hield zijn netten schoon. De partij kabbelde rustig voort tot de bezoekers het in de 36ste minuut met een vrije trap mochten proberen aan de rand van de zestien. Na een ingestudeerd nummertje knalde De Witte tegen de buitenkant van de paal, waardoor beide ploegen met een gelijkspel de rust in gingen.

KV Mechelen kwam beter uit de kleedkamer dan zijn tegenstrever. Maar daar dachten de Karolo's na een kwartier in de tweede helft anders over. Spelverdeler Kaya verstuurde met een mooie pass Pollet diep, die zijn zesde competitietreffer tegen de netten trapte. Malinwa was aangeslagen en kon geen vuist meer maken tegen het stugge Charleroi. Hoewel de Maneblussers bleven aandringen, vergaten ze in de verdediging op te letten toen Houdret in de 84ste minuut de boeken mocht toedoen: 2-0. De bezoekers lieten zich evenwel niet gewonnen geven toen Destorme vijf minuten later een bal in het pak smeet en Iddi door klungelen van de thuisploeg de aansluitingstreffer maakte. Wat niemand zou kunnen voorspellen, gebeurde. Na het neerhalen van Iddi in het strafschopgebied, zorgde De Witte in de blessuretijd met zijn omgezette strafschop voor een onverhoopte 2-2 eindstand.

Met deze puntendeling delen Charleroi en KV Mechelen voortaan de achtste plaats in het klassement met AA Gent. Beide ploegen wisten tot dusver vijftien punten te sprokkelen uit dertien wedstrijden.

Foto Belga

Meer voetbalnieuws