Vossen bezorgt Genk zege met magistrale omhaal

KRC Genk heeft woensdag KV Kortrijk geklopt met 1-0. Jelle Vossen maakte met een wondermooie omhaal het enige doelpunt in de match.

De Cristal Arena hield al in minuut 1 haar adem in. Jelle Vossen ging tegen de grond na een tik van Pavlovic. De Genk-spits kon snel terug het veld op. De bezoekende doelman Keet moest twee keer goed opletten op een voorzet van Buffel en een poging van Benjamin De Ceulaer. Bij Kortrijk begonnen ze beter mee te voetballen, maar tot echte kansen leidde dat niet. Keeper Keet moest opnieuw goed plat op een harde uithaal van Hyland.

Na vijf minuten in de tweede helft deed De Ceulaer het stadion van de Genkies bijna ontploffen, maar zijn schot belandde op de buitenkant van de paal. Even later is het opnieuw warm aan de Kortrijkse goal. Camus kapte Capon uit, zijn schot ging een metertje naast de rechterpaal. In de 67ste minuut kwam Genk op voorsprong. Buffel zette voor en Vossen zette met een prachtige omhaal de 1-0 op het scorebord. De Cristal Arena ging uit zijn dak.

KV Kortrijk-coach Hein Vanhaezebrouck ging volop voor de gelijkmaker en bracht drie nieuwe spelers in. die kwam er bijna, maar de kopbal van de Kroaat Santini ging net naast. Vossen kreeg nog een applauswissel, het bleef 1-0.

Genk komt door deze overwinning samen met Standard aan de leiding. De Luikenaars spelen wel donderdag nog.

Foto Photo News

Meer voetbalnieuws