Dimitri Vegas & Like Mike cultuurambassadeurs?

Dimitri Vegas & Like Mike cultuurambassadeurs?

Dimitri Vegas & Like Mike cultuurambassadeurs?

Print
Willebroek - Het Vlaams Belang vroeg zich op de raad af wat de gemeente in petto heeft voor het Willebroekse DJ-duo Dimitri Vegas & Like Mike. "Welke stappen gaat het bestuur ondernemen om deze twee wonderjongens in de bloemetjes te zetten," vroeg Dirk De Smedt (VB) zich af.
Het DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike is recent op de DJ Mag Top 100, die bekend wordt gemaakt op het jaarlijkse Amsterdam Dance Event, gestegen van de 38ste naar de 6de plaats en staat als hoogste duo genoteerd in de wereldranglijst want de eerste 5 plaatsen zijn voor soloartiesten. "Deze zesde plaats leverde hen bovendien nog een extra award op en klinkende namen zoals de Swedish House Mafia, Above & Beyond en Daft Punk laten ze achter zich. Bovendien zorgen Dimitri Vegas & Like Mike voor een primeur, want geen enkele Belgische dj heeft ooit een top 30-plaats in deze dj-wereldranglijst.

Schepen Maaike Bradt (CD&V) stelde voor om ze het statuut van Willebroekse cultuurambassadeur te bezorgen en er maar meteen over te stemmen op de raad.
De oppositie maakte haar er op attent dat er hiervoor adviesraden bestaan waar zo'n voorstel eerst moet passeren en het niet rap en gauw op de gemeenteraad door te duwen. De procedure wordt nu verder opgestart. Het is de bedoeling om het DJ-duo nadien op het Willebroekse gemeentehuis te ontvangen om hen deze titel officieel toe te kennen.

Jan BOEY
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio