Ondernemers platteland tonen zich in brochure

Veertien ondernemers van het Mechelse platteland pakken in een gloednieuwe brochure uit met hun activiteiten en producten. Er zit ook een uitneembare fietskaart bij.

Gezonder, lekkere en eerlijke producten vers van het veld, daar draait het zowat om bij 'Mechels natuurlijk'. De stad en Rurant vzw werken sinds een tweetal jaar samen aan het Europese project Pure Hubs. Binnen dit project worden knooppunten tussen de kern van Mechelen-centrum en het platteland met de dorpen Hombeek, Leest en Heffen ontwikkeld.

De land- en tuinbouwers uit de dorpen samenbrengen om een netwerk uit te bouwen, was een van de eerste stappen. Zo is 'Mechels Natuurlijk' een verzamelnaam geworden voor ondernemers waar je het platteland kan proeven, beleven of ervan genieten. "De ondernemers van 'Mechels natuurlijk' willen vooruit. Kinderen stappen bij in de zaak, ze zoeken naar mogelijkheden in diversificatie of uitbreiding. Zij zorgen ervoor dat het Hombeeks Plateau een landelijke omgeving blijft, waar voedsel, recreatie en genieten hand in hand kunnen gaan", vertelt schepen van Landbouw Greet Geypen (Open Vld). "Het is belangrijk dat we deze initiatieven ondersteunen door een project zoals PURE Hubs Mechelen."

In een

van 36 pagina's worden veertien ondernemers aan het publiek voorgesteld. Meer informatie vindt u ook op

.

SVH
Foto Gil Plaquet
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio