Anciaux opnieuw verkozen tot regiovoorzitter

De liberalen hebben schepen en OCMW-voorzitter Koen Anciaux opnieuw verkozen tot regiovoorzitter van het arrondissement Mechelen. Hij is ook verkozen voor de nationale partijraad.

Als voorzitter hecht Anciaux veel belang aan de economische slagkracht van de streek. "De regio Mechelen-Lier scoort al jaren beter dan het Vlaams gemiddelde op vlak van tewerkstelling. Bij ons worden er in verhouding ook meer bedrijven opgericht. De Open Vld-fracties willen over de gemeentegrenzen heen samenwerken om die koppositie te behouden. Want het gaat niet enkel om werk, maar ook om meer koopkracht en meer welzijn", stelt hij.

Samen met de parlementsleden en de lokale beleidsmakers zal het regiobestuur ook ijveren voor de versterking van de steden en gemeenten. "Indien samenwerkingsverbanden tot een verbetering van de dienstverlening voor de bevolking en een beperktere overheidskost realiseren zal Open Vld zeker mee aan de kar trekken", luidt het.

Koen Anciaux ziet de komende jaren twee belangrijke uitdagingen. "In de eerste plaats zullen we de samenwerking tussen de dertien Open Vld-afdelingen versterken met het oog op de parlementsverkiezingen van mei volgend jaar. Met burgemeester en federaal parlementslid Bart Somers en de Vlaamse parlementsleden Marleen Vanderpoorten en Peter Gysbrechts zal Open Vld onze regio ook de komende jaren in Brussel verdedigen. Nieuwe beloftevolle kandidaten zullen zich in mei 2014 op onze lijsten aandienen."

SVH

Archieffoto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio