404 keer 'nee' tegen loods in natuurdomein

404 keer 'nee' tegen loods in natuurdomein

404 keer 'nee' tegen loods in natuurdomein

Print
Willebroek - Het Agentschap Natuur & Bos (ANB) plant de bouw van een gigantische loods aan de Molendreef in Blaasveld. De buurt leverde gisteren 404 bezwaarschriften af.
Het ABN kocht eerder een stuk grond naast het niet verharde deel van de Molendreef aan de rand van het Broekgebied. Bedoeling is er een werkplaats en opslagloods voor machines te bouwen. Het gaat volgens de plannen om een bouwwerk van 94 meter lang, 15 meter breed en liefst 9 meter hoog. De werkplaats moet dienen voor het opbergen, vervoeren en onderhouden van speciale machines die gebruikt worden om aan natuur- en bosbeheer te doen.

De buurt is niet te spreken over de plannen van ABN. "Een recent gehouden vergadering met oa. ABN heeft ons niet kunnen overtuigen. Er is geen consensus gevonden op deze vergadering", legt Ronald Driesen voor het buurtcomité 'Molendreef' uit. Op de huidige locatie van ABN verloopt half 2014 het huurcontract.

Schepen Tinneke Huyghe (CD&V), bevoegd voor ruimtelijke ordening, zei dat de gemeente negatief advies zal formuleren op de bouwaanvraag van ANB. "Een belangrijke reden daarvoor is de mobiliteit. We hebben ook een mobiliteitstoets gevraagd. Als Ruimte Vlaanderen de visie van de gemeente niet volgt en de vergunning toekent, zal het college niet nalaten in beroep te gaan bij de Bestendige Deputatie", aldus schepen Tinneke Huyghe.

Jan BOEY

Foto GIPL

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio