1/2

Aquatopia viert tiende verjaardag met insectendegustatie

Aquatopia mag dit jaar tien kaarsjes uitblazen. Het aquariumcomplex op het Astridplein viert dat tijdens de herfstvakantie in halloweensfeer. Doodskoppen, spinnenraggen en pompoenen sieren de biotopen van vissen en reptielen.

En op donderdag 31 oktober is er een extra griezelige nocturne. Aquatopia blijft dan open tot 21u en er is extra animatie met speciale slangenshows, insectendegustatie en nog wat (griezelige) verrassingen. Wie zin heeft in een gebakken meelworm of een sprinkhaan met chocoladekorstje, weet dus waar naartoe.

Om die tiende verjaardag extra kleur te geven, krijgt elke bezoeker een boekje mee met daarin de 10 populairste dieren van Aquatopia. Bioloog Dirk Draulans zorgde voor tekst en uitleg bij elk dier.

Er woont sinds kort trouwens ook een nieuwe zebrahaai in de grote haaientank. Smoske - een mannetje dat nogal gulzig eet - krijgt vrouwelijk gezelschap. De nieuwe haai is ongeveer 1,40 centimeter groot en lijkt het goed te kunnen vinden met haar nieuwe maatje. Toch wordt het koppel nog een tijdje aandachtig geobserveerd zodat Smoske in zijn knuffelenthousiasme het jonge vrouwtje niet al te letterlijk inpakt.

BL

Foto Aquatopia

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio