"Maria wordt in Bulgarije bij ander gezin ondergebracht"

Maria wordt in Bulgarije bij ander gezin ondergebracht

"Maria wordt in Bulgarije bij ander gezin ondergebracht"

Print
Indien Maria naar Bulgarije wordt gestuurd, gaat het meisje niet naar haar biologische ouders, aldus de autoriteiten daar. De ouders weigeren elke samenwerking met de staat.

Het blonde Roma-meisje zal na een mogelijke terugkeer naar Bulgarije niet bij haar biologische ouders opgroeien, maar bij een ander gezin. De ouders, die nog zeven andere minderjarige kinderen hebben, weigeren elke samenwerking met de sociale dienst, zei een vertegenwoordigster van de Kinderbescherming woensdag op de commerciële televisiezender bTV in Sofia.

Bulgarije eist van buurland Griekenland dat de vijfjarige Maria teruggestuurd wordt naar haar biologische ouders in haar thuisland. De Griekse justitie zal de komende dagen beslissen hoe het verder moet met het kind. Het meisje werd in een Grieks Roma-kamp in Farsala door de politie ontdekt.

Straatarm

De moeder van Maria had het kind in Griekenland ter wereld gebracht en naar eigen zeggen wegens geldgebrek daar achtergelaten. Maria's ouders waren een viertal jaar geleden als seizoenarbeiders aan de slag in de Griekse landbouw.

Ook de zeven andere minderjarige kinderen van het Roma-koppel zullen bij andere gezinnen ondergebracht worden, omdat de ouders volgens de Bulgaarse Jeugdzorg niet in staat zijn om voor hun kinderen te zorgen. Maar de biologische vader van Maria zei op bTV dat hij daarmee niet akkoord gaat. De ouders van Maria zijn straatarm en wonen in het Zuid-Bulgaarse oord Nikolaewo.

Belga
Foto AFP

.

Nu in het nieuws