Peuter overleed aan hersenbloeding na slagen op het hoofd

Peuter overleed aan hersenbloeding na slagen op het hoofd

Peuter overleed aan hersenbloeding na slagen op het hoofd

Print
Het meisje van 20 maanden dat maandagavond overleden is in het ziekenhuis van Aarlen is overleden aan een hersenbloeding die werd veroorzaakt door slagen op het hoofd. Dat heeft het parket van Aarlen woensdag gemeld na de eerste resultaten van de autopsie door de wetsdokter.

De substituut van de procureur des konings verklaarde dat het meisje verschillende kneuzingen had op haar gezicht, hoofdhuid en op andere plaatsen van haar lichaam. De kneuzingen werden meer dan 24 uur voor haar dood aangebracht, zo blijkt uit de eerste analyses van de expert. Een deel van de kneuzingen zou veroorzaakt zijn door contact met een stomp voorwerp, zoals een hand, een vuist, een elleboog of de rand van een traptrede.

Stiefvader

Het meisje werd maandag in kritieke toestand binnengebracht in het ziekenhuis en overleed kort nadien. De artsen stelden sporen van slagen vast en verwittigden het parket van Aarlen. De partner van de moeder van het kind, de belangrijkste verdachte in de zaak, werd daarop opgepakt. Hij is woensdag door de onderzoeksrechter in beschuldiging gesteld van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg zonder de intentie tot doden, met de verzwarende omstandigheid dat hij samenwoont met de moeder van het slachtoffertje.

De man ontkent dat hij het meisje heeft geslagen en verklaarde dat ze gevallen was. Het is echter weinig waarschijnlijk dat de verwondingen die het slachtoffer opliep het gevolg zijn van een valpartij. Momenteel zijn andere onderzoeken bezig op het lichaam, die de eerste resultaten kunnen bevestigen en verdere details kunnen opleveren. De verdachte verschijnt donderdag om 10 uur voor de raadkamer van Aarlen.

Belga
Archieffoto

.

Nu in het nieuws