Vier jaar cel voor ex-politieman die drugsfeiten pleegde

De Antwerpse strafrechter heeft woensdag de 41-jarige ex-politieman Bart P. uit Schoten veroordeeld tot vier jaar cel voor zijn aandeel in een xtc- en amfetaminetransport naar Zwitserland en het uitbaten van een cannabisplantage. Een tweede beklaagde, de 39-jarige Blorim R. uit Antwerpen, werd vrijgesproken bij gebrek aan bewijzen. Eerder kregen in Duitsland de ex-schoonvader van Bart P. en een kompaan al celstraffen tot vier jaar.

jrosquin

De bal ging voor het gerecht aan het rollen toen op 14 juni 2011 in Duitsland een koerier betrapt werd met 28.000 xtc-pillen en 10,45 kilo amfetamines in zijn wagen. In een tweede voertuig bleek de schoonvader van de man te zitten, tevens de ex-schoonvader van Bart P. Beiden verklaarden achteraf dat ze de drugs een dag eerder van Bart P. hadden gekregen en naar Zwitserland moesten brengen. De ex-politieman heeft altijd zijn betrokkenheid ontkend.

Cannabisplantage

Verder onderzoek naar de activiteiten van Bart P. leidde meer dan een half jaar later, op 1 februari 2012, naar een cannabisplantage met een duizendtal plantjes in een magazijn in Schoten. De beklaagde huurde dat pand in opdracht van een Nederlander, die hem zou verteld hebben dat hij er whisky en cognac wilde opslaan. Toen Bart P. de plantage ontdekte, had zijn opdrachtgever hem echter 8.500 euro betaald om de plantjes verder te onderhouden.

De vrijgesproken beklaagde van woensdag, Blorim R., reed regelmatig "voor de gezelligheid" met Bart P. naar Nederland, maar zijn precieze rol bij de plantage was voor het openbaar ministerie onduidelijk.

Foto: belgaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio