1 / 2

Kerkhof van Vremde even open op Allerheiligen

De kerk van Vremde zal pas na de restauratie opnieuw toegankelijk zijn voor het publiek. Het kerkhof wordt op Allerheiligen tijdelijk opengesteld als er niet te veel wind staat.

Van Gelder Ludwig

Burgemeester T'Sijen (Pro) heeft in samenspraak met de kerkfabriek besloten om de kerk en het kerkhof geruime tijd gesloten te houden. "Voor alle vieringen en activiteiten in de kerk is er een oplossing gevonden", zegt T'Sijen. De eucharistievieringen op zondag (9.30 u.) verhuizen naar de kapel van Don Bosco. De 1-novemberviering vindt vrijdag plaats in zaal Den Boom om 15 uur. En de oecumenische viering op 10 november vindt plaats in de Sint-Bavokerk van Boechout om 9 uur. Het kerkhof zal op vrijdag 1 november tijdelijk geopend worden van 14 tot 15 uur en van 16 tot 17 uur, op voorwaarde dat het niet harder waait dan vier Beaufort.

In de gemeenteraad werd een debat gevoerd over de vraag wie verantwoordelijk is voor de belabberde toestand van de kerk. Volgens T'Sijen ligt de enige verantwoordelijkheid bij de administratie van het kabinet van minister Bourgeois. "Er was een tweede rapport van Monumentenwacht nodig om die administratie wakker te schudden", zei hij. Volgens N-VA ligt de verantwoordelijkheid ook deels bij het gemeentebestuur, omdat het onvoldoende heeft ingezet op het onderhoud van het kerkgebouw.

LUDWIG VAN GELDER
Foto's: JoDW
Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio