"Wilmots moet Mignolet een eerlijke kans geven"

Wilmots moet Mignolet een eerlijke kans geven

"Wilmots moet Mignolet een eerlijke kans geven"

Print
John Achterberg, keeperstrainer van Liverpool, breekt in een interview op de website van de club nadrukkelijk een lans voor Simon Mignolet. “Onze doelman is bij de Belgische nationale ploeg in een hevige strijd gewikkeld. Maar hij heeft alle kwaliteiten om ook daar, net als bij ons, de nummer 1 te worden."

Voorwaarde - dixit Achterberg - is wel dat Marc Wilmots hem een eerlijke kans geeft. “Bij ons bewijst Simon week in, week uit dat hij tot de allerbesten in zijn vak behoort. Het is nu aan de bondscoach van België om hem een eerlijke kans te geven. Als ze echt iets willen winnen, zou hij alvast een meerwaarde betekenen voor het team.”

De keeperstrainer is vooral gecharmeerd door de leergierigheid van Mignolet. “Vanaf het begin heeft hij heel snel een aantal zaken opgepikt die wij hem aangereikt hebben. Zijn vormpeil is al heel de tijd uitstekend.” Wat onderstreept werd door zijn verkiezing tot beste Liverpoolspeler in de maand september. “We hebben de beste Mignolet nog niet gezien”, besluit Achterberg. “Hij werkt keihard om nog beter te worden. Hij is enorm gefocust."

RCo, Foto Photo News

Meer voetbalnieuws