Het Bolwerk verzamelt coworkers in Fort 5

Het Bolwerk verzamelt coworkers in Fort 5

Het Bolwerk verzamelt coworkers in Fort 5

Print
Edegem - Na het vertrek van de Edegemse technische diensten beleeft het binnenfort van Fort 5 vanaf december een tweede leven als centrum voor coworking Het Bolwerk.
In deze rol wil Het Bolwerk zowel ondernemers, creatieve beroepen, kunstenaars als verenigingen niet alleen een gezamenlijke kantoorruimte aanbieden om naast elkaar te werken, maar ook inspiratie te vinden bij elkaar en te leren uit elkaars ervaring en expertise. Leden betalen een maandelijkse abonnementsprijs, waarvoor ze in ruil een welbepaald aantal uren kunnen werken in de gedeelde werkomgeving met alle benodigde faciliteiten zoals internet en printer aanwezig.

"Ik heb het concept van coworking zelf eerst ontdekt als lid van een initiatief in Borgerhout, waar ik erg enthousiast over was. Alleen vroeg ik me in de files op weg naar die locatie af of die niet konden worden omzeild. Lucht gekregen van de Edegemse zoektocht naar een nieuwe invulling van het binnenfort van Fort 5, ging de bal aan het rollen. Opgegroeid op amper vijfhonderd meter ervan heb ik er nu eenmaal een speciale band mee", duidt de in Mortsel woonachtige Bart Scheenaerts, die zelf projectmanagementfirma Ascens runt.

Naast vijf ruimtes van telkens een tachtigtal vierkante meter groot is er in Het Bolwerk plaats voor lokalen voor vergaderingen of opleidingen. Het Bolwerk sluit aan bij het coworkingnetwerk Bar d'Office, dat ook in onder meer Antwerpen, Mechelen en Turnhout al aanwezig is.

Jan Van de Poel www.bol-werk.be

Foto Dirk Van de Velde
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio