Fusie met politie Mechelen zet kwaad bloed in Willebroek

Fusie met politie Mechelen zet kwaad bloed in Willebroek

Fusie met politie Mechelen zet kwaad bloed in Willebroek

Print
Mechelen - Voor de gemeenteraad gisterenavond trokken een 35-tal politiemensen van het Willebroekse korps in optocht van het commissariaat naar het gemeentehuis. Ze zijn niet tegen een fusie, wel tegen de manier waarop, en hoe er over is gecommuniceerd.
Getooid met hesjes en petjes en met een pamflet waarin het nationaal syndicaat van het politie- en veiligheidspersoneel (NSPV) haar eisen kenbaar maakte, namen ze plaats in de raadzaal om de gemeenteraad te volgen. In het pamflet dat alle raadsleden voor de neus kregen, staat dat wanneer de gemeentebesturen niet ingaan op een dringend overleg (BOC) een stakingsaanzegging niet ver af is. Wettelijk hebben beide gemeentebesturen nu twintig dagen de tijd om daarop in te gaan. "Wij eisen duidelijkheid en antwoorden op al onze vragen", luidt het.

Pol Op De Beeck (NSPV-Mechelen) benadrukt dat het weliswaar gaat om een politieke beslissing maar dat de politie ook bestaat uit mensen die duidelijkheid wensen. "Het informeel gesprek dat is gevoerd tussen beide besturen en de vakbonden heeft ons in geen geval gerustgesteld", legt hij uit. Ivo Rutten (NSPV-Willebroek) vindt het spijtig dat Willebroek op de eerste de beste liefdesverklaring van Mechelen is ingegaan. "We weten ook wel dat op termijn een kleine zone als Willebroek niet houdbaar is maar de piste onderzoeken om tot een samenwerking, associatie en/of fusie met de politiezones Klein-Brabant of Rupel of met allebei te komen, is niet onderzocht", zegt Ivo Rutten.

Eddy De Blaere, nationaal afgevaardigde van de NSPV richt zijn pijlen op Mechelen. "Mechelen is de boosdoener door Willebroek in dit verhaal mee te sleuren. Ze gaan de Willebroekse politie gebruiken om hun eigen personeelstekorten weg te werken", aldus De Blaere.

Jan BOEY
Foto Joris Herregods

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio