Puin ingestorte muur blijft voorlopig liggen

Het is nog altijd niet duidelijk wie de eigenaar is van de ingestorte scheidingsmuur tussen de stationsparking en de achtertuinen van de woningen in de Bautersemstraat.

Na een felle windstoot ging de muur maandagmiddag tegen de vlakte. Het puin kwam in zes achtertuinen terecht. Twee tuinhuizen werden onder de brokstukken bedolven en ook het dak van een ander tuinhuis werd zwaar beschadigd.

“De ingestorte muur is geen eigendom van de stad Mechelen. Maar onze diensten bekijken wat we kunnen doen. Het beveiligen van de achtertuinen met een afsluiting lijkt mij het meest prioritair en daar gaan we ook werk van maken”, zegt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA).

Het opsporen van de eigenaar van de ingestorte muur is geen sinecure. “De muur is eigendom van de toekomstige projectontwikkelaar van de nieuwe stationsomgeving. Hoe dan ook, dit is een zaak voor de verzekering. De getroffen bewoners gaan zeker vergoed worden. Bij de aanleg van de tijdelijke parking is zeker niet aan de muur geraakt”, zegt Rudy Van Camp, woordvoerder van Mechelen in Beweging.

Wanneer het puin zal worden geruimd, staat nog niet vast. Experts moeten daarvoor eerst het licht op groen zetten.

LDN

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio