Matthias Schoenaerts stopt even met acteren

Matthias Schoenaerts stopt even met acteren

Matthias Schoenaerts stopt even met acteren

Print
Matthias Schoenaerts is populairder dan ooit in Amerika, en net op zijn hoogtepunt besluit de man even een break in te lassen. Vanaf half november houdt hij het voor een paar maanden voor bekeken.

"Het enige wat me interesseert, het enige moment waarop ik echt gelukkig ben, is het ogenblik tussen actie en cut. Dat moment amuseer ik me op elke mogelijke manier. Dan gaat het om leven en dood. Dan moeten mensen het enthousiasme voelen. Wat daarvoor of daarna gebeurt, interesseert me geen zier", vertelt de acteur aan Het Laatste Nieuws.

"Daar heb ik letterlijk het schijt aan. Ik tracht me niet te veel te laten inpakken door de industrie want daar veeg ik mijn voeten aan. De cinema is, naast het pure plezier van het acteren, een universum dat zichzelf opblaast. Ik heb mijn grens getrokken bij het zuivere spelplezier. Daarom leen ik me ook niet tot reclame-opdrachten. Het is heel druk geweest. Ik kreeg het voorbije jaar kansen om in grote projecten te stappen en ben van het ene in het andere avontuur gerold. Dat hield me heel die tijd alert. Maar nu wil ik even rusten. Vanaf half november stop ik een paar maanden."

Foto JVDP

.

Nu in het nieuws