Tieners in elkaar geslagen voor smartphone op Brusselse Grote Markt

Op de Brusselse Grote Markt zijn tijdens de nacht van dinsdag op woensdag drie 16-jarige jongens het slachtoffer geworden van een gewelddadige overval door een acht andere jongeren. Een van de drie slachtoffers werd in elkaar geslagen en een tweede zag zijn smartphone gestolen worden.

De politie kon twee daders oppakken. Die twee, 15 en 19 jaar oud, zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat meldt het parket woensdag.

Terras

De drie slachtoffers zaten rond 03.30 uur op een terras op de Grote Markt toen ze werden aangesproken door een groepje van acht jongeren. Die vroegen eerst om sigaretten en alcohol en namen toen de flesjes van de drie slachtoffers. Toen een van de slachtoffers daarover een opmerking maakte, kreeg hij eerst een slag en vervolgens een trap in het gezicht.

De jongen die de slagen had uitgedeeld, keerde zich daarop naar een van de andere slachtoffers en begon die te fouilleren terwijl een van zijn kompanen de jongeman fouilleerde die de slagen had gekregen. Uiteindelijk ging het agressieve groepje ervandoor met de smartphone van het derde slachtoffer.

De politie was snel ter plaatse en kon nog twee verdachten inrekenen: de jongeman die de slagen had gegeven en diens kompaan die de slachtoffers had gefouilleerd.

Belga, Archieffoto

Nu in het nieuws