Welke oud-spelers sieren Bosuil?

Het district Deurne organiseert een poll om de supporters van Royal Antwerp FC mee te laten beslissen over de graffitimuur aan het Bosuilstadion. Na een eerste ontwerp was er commotie ontstaan over de gezichten van oud-spelers die de muur moesten sieren.

drombouts

Reeds in augustus begon het district Deurne met het betrekken van de supporters van Royal Antwerp FC bij de beschildering van de schutting aan de hoofdingang van het Bosuilstadion. Op de fandag van de club konden supporters hun voorstellen delen en ook via de website van het district werd opgeroepen om ideeen voor de beschildering te posten.

Na de fandag werd op de Facebookpagina van het district een eerste stemronde georganiseerd. Supporters en andere Deurnenaars konden kiezen tussen twee voorontwerpen van enkele graffitiartiesten.

“De winnaar van de stemming is een tekening waarin ook de gezichten van enkele spelers die de clubgeschiedenis kleurden, verwerkt zijn”, zei districtsvoorzitter Peter Wouters (N-VA) vorige week nog in uw krant.

Daarmee was de kous echter niet af. De gezichten die in dat ontwerp gebruikt werden, vielen niet bij iedereen in de smaak. “We merkten dat het ontwerp gevoelig lag bij de supporters. Dus zijn we op zoek gegaan naar een oplossing”, zegt Wouters nu.

“Daarom hebben we nu een poll georganiseerd om de supporters meer inspraak te geven over wie op de muur wordt afgebeeld. Zes spelers staan er al zeker op, de andere vier worden dus bepaald door de supporters.”

De zes clublegendes die al zeker zijn van hun plaats zijn: Vic Mees, Bob Geens, Hans-Peter Lehnhoff, Karl Kodat, Laszlo Fazekas en Rudi Smidts.

Wie wil stemmen, kan dat via www.surveymonkey.com/s/6363VFK

SARE

Foto Dirk Kerstens

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws