Opmerkelijk: voorzitter Waasland-Beveren tegen ontslag De Boeck

Glen De Boeck is niet langer coach van Waasland- Beveren. Na één zege uit twaalf wedstrijden werd hij gisterenochtend de laan uitgestuurd. Maar hoogst opmerkelijk: het ontslag kwam er tegen de zin van… de voorzitter van Waasland-Beveren.

drombouts

Melchior Roosens, door zijn functie toch hét kopstuk van de club, verborg niet dat hij De Boeck liever wél in dienst had gehouden. “Ik had het graag anders gezien”, klonk het stellig.

“Ik was van mening dat Glen het tij nog altijd kon keren en wilde op zijn minst afwachten wat de volgende twee matchen zouden brengen. Daarom vind ik dit zo spijtig. Stel dat je niet verliest tegen Standard en wint tegen Cercle, dan heb je vier punten meer en ziet de situatie er totaal anders uit."

"Maar anderen binnen het bestuur hebben mij niet gevolgd en wij zijn nu eenmaal een democratische club. Uiteindelijk heb ik mij dan maar neergelegd bij de meerderheid.”

Maar dat dit hem flink dwarszat, was duidelijk. “Anderen zijn minder op de club en hebben te weinig voeling met wat er leeft bij de hele entourage. Maar zij hebben evenveel inspraak als ik. Maar wat er nu gebeurt, vind ik niet alles, neen.”

WVO

Foto Photo News

MEER OVER Glen De Boeck

Meer sportnieuws