Mode

"Dikke vrouwen moeten stoppen met vreten"

Print

Dikke vrouwen moeten stoppen met vreten

Karl Lagerfeld staat al langer bekend als een niet-op-zijn-mond-gevallen designer, maar nu gaat de voormalige dikkerd wel erg hard uit de bocht.

Het is geen geheim dat Karl Lagerfeld vroeger zelf tientallen kilo's te veel meesleepte. Tot hij kon beginnen ontwerpen voor het modehuis Chanel en de kilo's er drastisch afvlogen. Sindsdien heeft Lagerfeld het niet meer zo op dikke mensen. Onlangs zei hij daarover nog het volgende tijdens een tv-programma: "Dikke vrouwen moeten stoppen met vreten. Het maakt hen ziek en dat slaat een immens gat in onze sociale zekerheid. Ze zitten met een zak chips voor de tv en geven commentaar op slanke mannequins. Dat is pure jaloezie omdat ze weten dat ze nooit in die wereld zullen binnen geraken. Alle geroep ten spijt, maar dikke vrouwen hebben niets te zoeken op een podium."

Magere pees

Genoeg reden voor een vrouwenbeweging die rondere vormen verdedigt om Lagerfeld een proces aan te doen. "Karl moet stoppen met zijn verwoestende uitspraken over vrouwen met een maatje meer. Die magere pees beseft echt niet welke schade hij aanricht. Zeker bij jonge meisjes. Ze denken dat het helemaal hun eigen fout is wanneer ze meer wegen dan het ideaal. Terwijl overgewicht vaak een medisch of genetisch probleem is. Iemand moet die Lagerfeld de mond snoeren en wij gaan dat doen. Omdat Lagerfeld gevaarlijk is geworden. Vandaag valt hij dikke dames aan. Welke minderheidsgroep zal hij morgen ongestoord vernederen", aldus de organisatie.

Photo News

NIET TE MISSEN