Matthias Schoenaerts stopt met acteren: "Het interesseert me geen zier"

Matthias Schoenaerts stopt met acteren: Het interesseert me geen zier

Celebs

Matthias Schoenaerts stopt met acteren: "Het interesseert me geen zier"

Print

Matthias Schoenaerts is populairder dan ooit in Amerika, en net op zijn hoogtepunt besluit de man even een break in te lassen.

"Het enige wat me interesseert, het enige moment waarop ik echt gelukkig ben, is het ogenblik tussen actie en cut. Dat moment amuseer ik me op elke mogelijke manier. Dan gaat het om leven en dood. Dan moeten mensen het enthousiasme voelen. Wat daarvoor of daarna gebeurt, interesseert me geen zier", vertelt de man aan Het Laatste Nieuws.

"Daar heb ik letterlijk het schijt aan. Ik tracht me niet te veel te laten inpakken door de industrie want daar veeg ik mijn voeten aan. De cinema is, naast het pure plezier van het acteren, een universum dat zichzelf opblaast. Als je niet op je tellen let, word je misbruikt. Ik heb mijn grens getrokken bij het zuivere spelplezier. Daarom leen ik me ook niet tot reclame-opdrachten. Het is heel druk geweest. Ik kreeg het voorbije jaar kansen om in grote projecten te stappen en ben van het ene in het andere avontuur gerold. Dat hield me heel die tijd alert. Maar nu wil ik even rusten. Vanaf half november stop ik een paar maanden."

Hollywood kleurt Belgisch

"Let maar op, 2014 wordt hét jaar van Matthias Schoenaerts", weet regisseur Erik Van Looy. "Dan komt er een zestal films met Matthias uit, waaronder 'The Loft', en dan zal het de eerste keer in de geschiedenis zijn dat Hollywood Belgisch kleurt. Hij is écht wel hot en de talk of the town: iedereen wil met hem werken."

"Ondertussen heeft hij elke grote acteur in Hollywood ontmoet, ze komen zelfs naar Brussel gevlogen om met hem te praten. Ik had onlangs de rechterhand van producer Joel Silver aan de lijn. Hij stond in Barcelona op de set van 'The Gunman', op een meter van Sean Penn en Javier Bardem. Hij zei: 'Weet je dat we die rol van Javier eerst hadden hadden aangeboden aan Matthias?' Als ik in Amerika ben, valt zijn naam altijd."

Uitdaging

"Zijn droom was nochtans niet om hét te maken in Amerika, Matthias wil gewoon goede films maken, bloedstollende verhalen", zegt zijn mama Dominique. "Hij stelt steeds drie voorwaarden: het verhaal moet goed zijn, de rol moet goed zijn en Matthias moet een meerwaarde zijn voor de film. Hij wil in feite alleen gaan voor rollen die hem even sterk inspireren als 'Rundskop'. Matthias zou het zich veel gemakkelijker kunnen maken met comfortabelere rollen waarvoor hij zich niet binnenstebuiten hoeft te draaien. Maar dat is nu net niet wat hij zoekt. Hij gaat voor de uitdaging, niet voor het comfort."

"Dat je alles wat je doet met liefde en passie moet doen, was het levensmotto van zijn vader. Het waren de laatste woorden van Julien in het Canvasprogramma Rubriek 700: Oude Meesters en die zijn Matthias ingeprent. Toen zijn vader ziek werd, manisch depressief en later dementerend, ben ik altijd de focus daarop blijven richten. Door de jaren heen werd Matthias helemaal ingewijd in de boodschap van liefde die zijn papa was. In alles wat Julien deed, heb ik altijd heel veel liefde ervaren. Ik heb in mijn opvoeding ervoor gezorgd dat Matthias die golflengte zeker niet zou missen."

Lees ook:
Matthias Schoenaerts: "In coma geslagen door marktkramer"
Foto: Onherkenbare Matthias Schoenaerts scheert baard af
Dit is de knappe vriendin van Matthias Schoenaerts (foto's)
Britse media: "Matthias Schoenaerts gaat vreemd met Bondgirl"
Te schattig: Matthias Schoenaerts beschermt puppy tegen bijtende koude

Photo News

NIET TE MISSEN