Meer dan 26.000 bezoekers na één maand Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum heeft er met 26.586 bezoekers een succesvolle eerste maand opzitten. Reservering van tickets is ten zeerste aanbevolen, zeker in de weekends. De rondleidingen met gids zijn dit jaar al zo goed als volzet, laat het museum weten.

drombouts

Een maand na de opening van het Red Star Line Museum op het Antwerpse Eilandje staat de teller op 26.586 bezoekers. Daarvan zijn 22.038 mensen tijdens de gewone openingsuren gekomen, en de rest tijdens de avondopeningen of andere speciale evenementen. Deze cijfers houden enkel rekening met effectieve bezoekers aan de museumtentoonstelling. De mensen die enkel de toren of de Loods (café en/of shop) bezochten, zijn niet meegerekend.

Bijzonder is dat de cijfers week na week in stijgende lijn gaan: de voorbije week (21-27 oktober) was tot nu toe de topweek, met liefst 6.146 bezoekers tijdens de gewone openingsuren. Zondag 13 oktober was tot nog toe de drukste dag, met meer dan 1.200 bezoekers. De drukste weekdag was vrijdag 25 oktober, met ruim 1.000 bezoekers.

Reservering aanbevolen

Wie het museum wil bezoeken, reserveert best op voorhand. Voor de komende weken zijn er via de website al 8 199 individuele tickets verkocht. Er zijn voor de meeste (week-)dagen nog tickets beschikbaar. Wie niet vooraf heeft gereserveerd, kan op sommige dagen - vooral in het weekend - niet meer binnen.

De gegidste rondleidingen waarvoor in groep of individueel kan worden ingeschreven, zijn wél uitverkocht tot het einde van het jaar. Enkel tijdens de kerstdagen kunnen nog enkele groepen terecht in het museum voor een geleid bezoek.

Foto Ludo Mariën

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER